De Winkel

Welkom in Workum

Sinds september 2023 is de winkel van Yldau Reitsma geopend in de sfeervolle Harmonie op de Merk 22G in Workum. Kom gerust langs en laat je verassen door de verschillende producten.

Zelf biedt Yldau grafische ontwerpen aan in de vorm van posters, stickers, kaarten, muurdecoratie en vloermatten. Daarnaast is het ook mogelijk om een op maat gemaakt ontwerp te bestellen. Verder zijn andere decoratieve producten als geverfde plantenpotjes, cadeautasjes, vaasjes, schilderijtjes en plantjes te koop.

Naast eigen producten werk Yldau ook samen met een aantal kleine lokale ondernemers. Zie hieronder een overzicht van de samenwerkingen.

Kaarsen van Decor by Leaf

(Schoon)zusjes maar vooral vriendinnen Ilse Schuif en Amarins de Vries besloten in 2022 zelf kaarsen te maken. Ze houden beide van inrichten, decoratie en het gezellig maken van een ruimte. Het maken van de kaarsen kwam doordat Amarins een een etalage van een cafe ontzettend lelijke kaarsen zag staan en toen dacht “Dit kan ik beter”. En dat kan ze ook. Deze meiden bieden erg leuke unieke kaarsen aan met leuke geuren en kleuren. De kaarsen worden handgemaakt en bestaan 100% uit sojawax. Sojawax is een duurzame optie omdat deze helemaal door het milieu afbreekbaar is. Daarnaast brand deze wax ook langer dan bijvoorbeeld paraffine.

Kijk voor meer informatie op: www.decorbyleaf.nl

Kaarten en speenkoorden van Studio Creatief.13

Creatieveling Tryntsje Hemstra maakt leuke unieke handgemaakte kaarten. Dit doet ze door verschillende elementen op een kaart te tekenen met een mooie ‘handlettering’ teksten. Voor Friese, Nederlandse en zelfs Engelse kaarten voor elke gelegenheid bestaat een ontwerp. Mocht je toch nog iets specifieks zoeken, dan kan dit altijd in opdracht!

Daarnaast maakt Tryntsje mooie speenkoorden en koorden met bijtringen voor de allerkleinsten. Een leuk uniek kraamcadeautje in verschillende kleuren met verschillende kralen. De producten zijn allemaal handgemaakt van materialen die 100% veilig zijn voor de baby.

Kijk voor meer informatie op de Instagram van creatief.13

Binnenkort!

The Good Stof

Sinds december maakt Hilda Rinkema-Wijnja haar eigen producten van textiel. Wat begon met haar eigen bruiloft, een hele bijzonder dag, is nu haar werk! Voor haar bruiloft maakte Hilda met behulp van haar buurvrouw vlaggenlijnen van stof. Na haar trouwdag had ze nog geen genoeg hiervan en besloot helemaal zelf achter de naaimachine te kruipen.

Inmiddels maakt ze handgemaakt tassen, sierkussens en vlaggenlijnen van reststoffen die ze vindt in kringlopen of textielverwerkers. Hierdoor zijn haar producten bijzonder duurzaam. Ook is elk product uniek. Doordat Hilda afhankelijk is van de reststoffen kan ze geen enkel product dubbel maken.

Kijk voor meer informatie op www.thegoodstof.nl